Tandpine​

​Denne side indeholder praktiske tips og informationer vedrørende forholdsregler, når uheldet er ude, hvis du har slået en tand eller har tandpine.

Slået mælketand

Tanden slået ud:

Ingen behandling. Tanden kan ikke reddes.

Tanden forrykket:

Det væsentlige er, at de nye blivende tænder ikke tager skade. Uanset om mælketanden er slået ind eller til siden, må den ikke flyttes "på plads", fordi det nye tandanlæg derved kan tage skade. Mange gange ser man, at mælketanden alligevel selv går på plads efter nogle måneder.

Hvis barnet ikke kan tygge sammen, fordi det bider på den forrykkede tand, skal tanden trækkes ud.

Tanden brækket:

Kan man se en rød plet, hvor tanden er knækket, er tandnerven beskadiget. Det kan give smerter, så kontakt os eller tandlægevagten.

Er der ingen rød plet at se, kan behandlingen vente en dag eller to.​

Slået blivende tand

Tanden slået ud:

Måske kan tanden sættes på plads igen. Men det skal ske hurtigt. Helst indenfor 20 minutter. Tanden skal IKKE gøres ren - lad tandlægerne om det. Tanden skal opbevares fugtigt under transporten til klinikken - bedst i munden, hvis der ikke er bevidstløshed ellers i plasticpose med fugtig serviet (oftest hvad man har ved hånden).

Tanden forrykket:

Kraftige slag kan løsne tanden. Oftest sker der ikke andet end at tanden vokser fast igen. Er tanden meget løs, og er det svært at tygge, vil det ofte være en god idé at sætte tanden midlertidigt fast med fyldninger til nabotænderne ("krykker").​

Tanden brækket:

Kan man se en rød plet, hvor tanden er knækket, er tandnerven beskadiget. Det kan give smerter, så kontakt os eller tandlægevagten.

Er der ingen rød plet at se, kan behandlingen vente en dag eller to.

Under alle omstændigheder bør tandlægen konsulteres for at vurdere skaden, også af hensyn til en evt. skadesanmeldelse til forsikringsselskabet.​

Tandpine

Tabt en plombe:

Bestil tid snarest. Det generer tungen, og det kan være et tegn på, at noget har været galt under plomben i lang tid. Hullet vil samle madrester og bakterier og forværre problemet.

Skal du ud at rejse, udleverer vi midlertidigt fyldningsmateriale (Cavit) og brugsanvisning til klinikkens regelmæssige kunder.​

Tandpine:

En let tandpine eller lidt ondt kan klares med smertestillende tabletter. Men bestil en tid hos tandlægen, inden det bliver værre - og det bliver det!

Voldsomme smerter kræver tandlægehjælp med det samme.

Tandpinen er som oftest udtryk for en betændelsesproces i tandnerven eller den omkringliggende knogle eller tandkødet. Smerten kan være forårsaget af, at betændelsen giver hævelse og overtryk inde i tanden eller knoglen. Behandlingen består i at standse betændelsesprocessen evt. i kombination med at lukke trykket ud samtidigt.​

Åbningstider

​Mandag: 8.30 - 18.00

​Tirsdag: 8.30 - 18.00​

Onsdag: 8.30 - 12.30

Torsdag: 8.30 - 16.30

Fredag: 8.30 - 12.30

Adresse

Frederiksborgvej 1 A

2400 København NV​Telefon: 38 19 06 06

Mail: hb.ab@mail.dk

​Cvr: 17197606

Tandlægerne H. Bruun A. Bjerregaard
Frederiksborgvej 1 A
2400 København NV
Tlf.: 38 19 06 06
CVR: 17197606
hb.ab@mail.dk